pr@jurimex.ua+38(044)500-79-72
Отримати консультацію
Закон про суспільне телебачення, в розробці якого брали участь юристи Jurimex, набуває чинності
Повернутися в медіацентрНа головну
Закон про суспільне телебачення, в розробці якого брали участь юристи Jurimex, набуває чинності
Закон про суспільне телебачення, в розробці якого брали участь юристи Jurimex, набуває чинності

1 травня 2014 виконуючий обов'язки Президента України Олександр Турчинов підписав Закон про громадське телебачення. Цей закон покликаний почати довгоочікуване реформування державного телебачення, що зберігся в Україні як рудимент радянського ладу. І хоча прийнята редакція далека від досконалості, це не применшує значення даної події. 

Закон розроблявся протягом кількох років провідними фахівцями України із залученням численних європейських експертів і міжнародних організацій. 

Зокрема, юристи Jurimex, в тісній співпраці з народними депутатами, розробили нормативний блок, який регулює питання ліцензування суспільного мовника, анулюванням ліцензій державних мовників та позаконкурсної видачі ліцензій на вивільнилися таким чином радіочастотний ресурс. Цей блок повністю увійшов у фінальну редакцію Закону про суспільне телебачення і радіомовлення. Закон про суспільне телерадіомовлення передбачає ліквідацію державних мовників і створення європейської моделі громадських теле- і радіоканалів. У законі передбачено механізми мінімізації впливу держави на суспільних мовників та їх інформаційну політику, передачі ключових повноважень наглядовій раді та фінансові інструменти для підтримки мовлення в перші роки роботи. Надалі передбачається вдосконалення правового регулювання суспільного телебачення з метою його максимального зближення з кращими європейськими зразками.

Попередня Наступна
30.04.2014
Оксана Єфімчук прочитала лекцію для студентів КНУ ім.Шевченка
14.05.2014
Оксана Єфімчук провела майстер-клас на тему: «Відносини в мережі Інтернет: їх правового і практичний аспекти»
Дивитися всі публікації
Юристи аналізують події в Україні та за кордоном
Підписуйтесь, щоб не пропустити важливе