pr@jurimex.ua+38(044)500-79-72
Отримати консультацію
Парламентський комітет підтримав законопроект про прозорість медіа-власності, розроблений Jurimex
Повернутися в медіацентрНа головну
Парламентський комітет підтримав законопроект про прозорість медіа-власності, розроблений Jurimex
Парламентський комітет підтримав законопроект про прозорість медіа-власності, розроблений Jurimex

Парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації на своєму засіданні 04 жовтня 2017 року рекомендував Верховній Раді прийняти в першому читанні законопроект удосконалення механізмів забезпечення прозорості медіа власності (проект № 6762). Законопроект пропонує розширити повноваження Нацради з питань телебачення і радіомовлення стосовно проведення верифікації даних щодо реальних власників телеканалів і радіостанцій, які працюють в українському ефірі.

Цей законопроект розроблений групою юристів Jurimex під керівництвом партнера Юрія Крайняка спільно з фахівцями Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, та експертами Європейського Союзу, які також надавали свої рекомендації.

«В Україні вже декілька років діє закон, що зобов’язує власників медіа-активів розкривати інформацію про себе та надавати її регулятору. І ми побачили, що переважна більшість компаній добросовісно виконали цей закон. Проте декілька учасників ринку вирішили приховати свою структуру, і за чинним регулюванням держава не мала достатніх важелів впливу на це. Цей законопроект такі важелі пропонує, і в разі прийняття Нацрада зможе ефективно боротись із недобросовісними компаніями», – заявив один із розробників законопроекту, керуючий партнер Jurimex Юрій Крайняк.

Попередня Наступна
28.09.2017
Почесний президент Jurіmex взяв участь в обговоренні австрійської та української адміністративної юстицій
20.10.2017
Почесний президент Jurimex Данило Гетманцев та експерт Taxlink Мирослава Нечай взяли участь у Форумі з непрямого оподаткування
Дивитися всі публікації
Юристи аналізують події в Україні та за кордоном
Підписуйтесь, щоб не пропустити важливе