pr@jurimex.ua+38(044)500-79-72
Отримати консультацію
Участь юристів "Jurimex" в III Національному форумі з підтримки експорту
Повернутися в медіацентрНа головну
Участь юристів "Jurimex" в III Національному форумі з підтримки експорту
Участь юристів "Jurimex" в III Національному форумі з підтримки експорту

2 травня 2017 року за ініціативою Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана відбувся ІІІ Національний форум з підтримки експорту, організований системою Торгово-промислових палат в Україні та Київською міською державою адміністрацією.

Основна тема обговорення – підтримка вітчизняного експорту в рамках впровадження економічних реформ в Україні.

У Форумі взяли участь ключові представники органів виконавчої влади, міжнародних установ і організацій, які беруть активну участь у підтримці реформ в Україні з метою збільшення експортного потенціалу українського бізнесу, представники вітчизняних підприємств, а також юридичних компаній.

Юридична компанія "Jurimex" також зайняла активну позицію в роботі Форуму. Юрист практики міжнародної торгівлі та інвестування Вікторія Москалик презентувала доповідь «Вихід українського бізнесу на ринки державних закупівель ЄС».

Актуальність цієї теми пов’язана з тим, що Україна у березні минулого року приєдналася до Угоди Світової організації торгівлі про державні закупівлі, яка встановлює заборону дискримінації, тобто рівні можливості участі у державних закупівлях країн - учасниць Угоди для всіх постачальників незалежно від національної належності постачальника, товарів і послуг.

Доповідь містила роз’яснення та практичні поради українським виробникам стосовно успішної участі у державних закупівлях у країнах Європейського Союзу. Тендерні механізми саме країн ЄС є більш доступними для українського виробника, оскільки Україна гармонізує національне законодавство із законодавством ЄС, у тому числі у сфері державних закупівель, міжнародними стандартами та вимогами до якості товарів, їх сертифікації і класифікації.

Тема викликала жваве обговорення серед представників підприємств-виробників, питання стосувалися наявного досвіду участі українських виробників у державних тендерах іноземних країн і результатів такої участі, проблем, які найчастіше виникають в ході участі у таких тендерах, а також можливості забезпечення відповідними консалтинговими послугами в Україні.

Просування товару шляхом участі у тендерах іноземних країн є ефективним способом збуту вітчизняної продукції без необхідності організації бізнесу за кордоном. Тому участь у державних закупівлях ЄС – це важливий інструмент, який необхідно використовувати для розвитку українського бізнесу і виходу на ринки іноземних країн.

Попередня Наступна
23.05.2017
Квоти на українську мову в телеефірі
01.06.2017
Робота компанії «Jurimex» в рамках проекту Pro Bono
Дивитися всі публікації
Юристи аналізують події в Україні та за кордоном
Підписуйтесь, щоб не пропустити важливе