pr@jurimex.ua+38(044)500-79-72
Отримати консультацію
Руслан Мельниченко успішно захистив інтереси «ОХМАТДИТ»
Повернутися в медіацентрНа головну
Руслан Мельниченко успішно захистив інтереси «ОХМАТДИТ»
Руслан Мельниченко успішно захистив інтереси «ОХМАТДИТ»

Руслан Мельниченко, старший юрист практики міжнародної торгівлі та інвестування компанії «Jurimex» успішно захистив інтереси Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ» МОЗ України в Антимонопольному комітеті України у спорі щодо порушення порядку проведення процедури закупівлі лікарських препаратів.
За твердженнями скаржника вимоги тендерної документації щодо строку придатності лікарських засобів є дискримінаційними, оскільки такі вимоги звужують коло потенційно можливих учасників. У зв'язку з цим скаржник просив Антимонопольний комітет України зобов'язати замовника внести зміни в тендерну документацію.
В ході спору Руслан Мельниченко довів, що Національна дитяча спеціалізована лікарня «ОХМАТДИТ» МОЗ України під час встановлення медико-технічних вимог до предмета закупівлі керувалася виключно нормами чинного законодавства з питань публічних закупівель та жодним чином не порушила норми Закону України "Про публічні закупівлі", а також не встановлювала будь-яких вимог, які б призвели до обмеження кола потенційно можливих учасників.
Антимонопольним комітетом України було визнано, що відповідальність за своєчасне, якісне та ефективне надання медичної допомоги покладається на лікарів, які в своїй діяльності використовують придбані закладом лікарські засоби. Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмету закупівлі були розроблені робочою групою лікарні з урахуванням складності категорії пацієнтів, вимог законодавства України, а також міжнародних рекомендацій. Таким чином, положення тендерної документації не містять дискримінаційних норм та не порушують права учасників публічних торгів.

Попередня Наступна
02.08.2018
Адвокат AO “Jurimex” Лебідь Людмила успішно захистила інтереси клієнта
08.08.2018
Юристи Jurimex працюють над запровадженням ДПП у сфері охорони здоров'я
Дивитися всі публікації
Юристи аналізують події в Україні та за кордоном
Підписуйтесь, щоб не пропустити важливе