pr@jurimex.ua+38(044)500-79-72
Отримати консультацію
Податкові зміни 2020: нові виклики та рішення
Повернутися в медіацентрНа головну
Податкові зміни 2020: нові виклики та рішення
Податкові зміни 2020: нові виклики та рішення

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві (№1210) досі чекає підпису президента.

Утім, в очікуванні прийняття документу, експертне середовище вже активно обговорює наслідки його впливу на податкове законодавство країни, окремі компанії, бізнес та гравців ринку, аби платники податків розуміли, з чим доведеться працювати у майбутньому та яку інформацію необхідно відслідковувати.

Так, академія податкового права Tax Academy, спільно з ЮК Jurimex, ЮФ EVRIS, податковою платформою TaxLink та сервісом юридичних онлайн-послуг, Bitlex провели спільний семінар "Податкові зміни 2020: нові виклики та рішення".

Захід, присвячений основним нововведенням Законопроекту №1210, зібрав понад 115 учасників та посприяв обміну досвідом та важливою інформацією серед професійної спільноти.

Почесні гості семінару, які брали безпосередню участь у розробці законопроекту №1210, поділилися своїм баченням податкових пріоритетів на 2020 р., а практикуючі юристи, які мають досвід застосування правил КІК, BEPS та MLI надали практичні рекомендації щодо управління податковими ризиками та поділилися практичними підходами до можливих податкових рішень.

Доповідачами заходу виступили: Олег Чайка - партнер та керівник практики міжнародного оподаткування юридичної групи JURIMEX ; Віта Форсюк – керівник практики податкового права JURIMEX, провідний експерт з питань оподаткування, учасниця групи експертів по роботі над законопроектом №1210; Андрій Реун – партнер та керівник податкової практики юридичної фірми EVRIS; Тетяна Нікітенко, експерт TaxLink з питань бухгалтерського обліку та податку на прибуток підприємств;  Мирослава Нечай, експерт TaxLink з питань ПДВ;  Наталія Бойко, експерт TaxLink з питань ПДФО.

Серед іншого, учасники семінару обговорили: 

- податкові новації, на які варто звернути увагу бізнесу; 

 - зміни в амініструванні податків у 2020 р.;

 - зміни міжнародного оподаткування у 2020 р.;

 - зміни в оподаткуванні доходів з українських джерел;

- розширене визначення «бенефіціарного власника»; 

 - принцип (тест) основної ділової мети;

 - зміни в правилах тонкої (недостатньої) капіталізації;

 - розширене визначення «постійного представництва»;

 - контрольовані іноземні компанії (КІК);

 - рекомендації та можливі податкові рішення Угоди України про уникнення подвійного оподаткування, що починають діяти у 2020 р.;

 - зміни до угод України про уникнення подвійного оподаткування – протоколи з Кіпром, Великобританією, Швейцарією, та статус протоколу з Нідерландами;

 - зміни до угод України про уникнення подвійного оподаткування; - багатосторонню податкову конвенцію (MLI);

- зміни в правилах трансфертного ціноутворення; - зміни в податку на прибуток підприємств, ПДВ, ПДФО та єдиному податку.  

Попередня Наступна
04.02.2020
Команда практики судових спорів та арбітражу Jurimex захистила інтереси ТОВ «М.С.Л.» у цивільній справі
01.05.2020
Адвокати Jurimex вкотре здобули перемогу та захистили інтереси провідного туроператора України
Дивитися всі публікації
Юристи аналізують події в Україні та за кордоном
Підписуйтесь, щоб не пропустити важливе