pr@jurimex.ua+38(044)500-79-72
Отримати консультацію
Закон №466-ІХ в дії: експертний аналіз основних змін і новел
Повернутися в медіацентрНа головну
Закон №466-ІХ в дії: експертний аналіз основних змін і новел
Закон №466-ІХ в дії: експертний аналіз основних змін і новел

Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» №466-ІХ (раніше законопроект №1210) набрав чинності 23 травня.

Цей Закон був прийнятий парламентом ще 16 січня 2020 р., однак Президенту України знадобилось більш ніж 4 місяці для того, щоб його підписати.

Частина положень Закону набирає чинності з 23 травня 2020 р, в той час як низка інших положень Закону набирає чинності з 1 липня 2020 р. та 1 січня 2021 р.

Закон часто називають антиофшорним через його спрямованість на попередження податкових зловживань та ухилень від сплати податків, особливо щодо операцій з нерезидентами Зокрема, Закон запроваджує в Україні правила контрольованих іноземних компаній, тест основної ділової мети для операцій з нерезидентами України, розширену звітність з трансфертного ціноутворення та деякі інші ініціативи плану БЕПС.

Однак окрім, власне, антиофшорних заходів, Закон №466-ІХ також містить багато інших важливих змін та новел щодо порядку адміністрування податків, податкових перевірок, відповідальності платників податків та податкових органів, та конкретних податків.

Партнер та керівник практики міжнародного оподаткування ЮГ Jurimex, експерт TaxLink Олег Чайка, підготував детальний огляд Закону №466-ІХ, який для зручності містить також і дати набрання чинності відповідних податкових змін та новел.

Детальніше ознайомитися із усіма змінами, котрі вносить документ у вітчизняне податкове законодавство можна тут

 

Попередня Наступна
01.05.2020
Адвокати Jurimex вкотре здобули перемогу та захистили інтереси провідного туроператора України
09.07.2020
Адвокатське об’єднання «Юрімекс» успішно захистило інтереси Національного банку України
Дивитися всі публікації
Юристи аналізують події в Україні та за кордоном
Підписуйтесь, щоб не пропустити важливе