pr@jurimex.ua+38(044)500-79-72
Отримати консультацію
Юридична група Юрімекс («Юрімекс») успішно захистила в суді апеляційної інстанції інтереси ТОВ «Де Ново»
Повернутися в медіацентрНа головну
Юридична група Юрімекс («Юрімекс») успішно захистила в суді апеляційної інстанції інтереси ТОВ «Де Ново»
Юридична група Юрімекс («Юрімекс») успішно захистила в суді апеляційної інстанції інтереси ТОВ «Де Ново»

Предметом податкового спору були питання кваліфікації платежів за субліцензійними договорами та своєчасності сплати податку у джерела виплати.

На думку податкових органів, виплати ТОВ «Де Ново» за субліцензійними договорами були платою за придбання нематеріальних активів і підлягали капіталізації, в той час як ТОВ «Де Ново» вважало такі платежі роялті. Також, податкові органи стверджували, що ТОВ «Де Ново» не своєчасно перерахувало до бюджету податок у джерела виплати, утриманий при виплатах нерезиденту, з чим ТОВ «Де Ново» категорично не погоджувалося. 

Суд першої інстанції виніс рішення на користь податкових органів, після чого керівництво ТОВ «Де Ново» вирішило залучити Юрімекс для супроводу податкового спору в суді апеляційної інстанції.

У результаті злагодженої роботи фінансової та юридичної служби ТОВ «Де Ново» та адвокатів Юрімекс, а також додаткових податкових та юридичних доводів адвокатів Юрімекс на користь позиції ТОВ «Де Ново», апеляційний суд погодився з позицією ТОВ «Де Ново» та скасував  рішення суду першої інстанції щодо всіх оскаржуваних питань.

Рішення апеляційного суду є знаковим не тільки для ТОВ «Де Ново», але й для української галузі хмарних послуг та всієї ІТ спільноти.

Юрімекс вітає керівника практики міжнародного оподаткування, Чайку Олега, старшого юриста Чарторийського Костянтина та адвоката Бойко Наталію з успішним завершенням проекту.

Попередня Наступна
09.07.2020
Адвокатське об’єднання «Юрімекс» успішно захистило інтереси Національного банку України
08.10.2020
Олег Чайка знову був визнаний одним із провідних юристів з податкових спорів в Україні
Дивитися всі публікації
Юристи аналізують події в Україні та за кордоном
Підписуйтесь, щоб не пропустити важливе