pr@jurimex.ua+38(044)500-79-72
Отримати консультацію
Верхона Рада ухвалила закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні» розроблений юристами Jurimex
Повернутися в медіацентрНа головну
Верхона Рада ухвалила закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні» розроблений юристами Jurimex
Верхона Рада ухвалила закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні» розроблений юристами Jurimex

Верховна Рада ухвалила закон №3081-д «Про державну підтримку кінематографії в Україні», який був розроблений юристами юридичної компанії Jurimex спільно з великими вітчизняними виробниками кіно і ТБ України. 

Даним законом визначаються порядок і форми надання державної фінансової підтримки суб'єктам кінематографії, участь держави у фінансуванні кіновиробництва, культурні та виробничі критерії культурного тесту фільмів, вводиться бальна система оцінки  національних фільмів тощо.

Згідно закону, також має бути створена Рада державної підтримки кінематографії.

Законопроект №3081-д, до якого були залучені юристи Jurimex, був поданий на ухвалення до Верховної Ради України ще восени 2016 року. Однак, Президентом України його було повернено на доопрацювання та внесення змін.

Робоча група, до складу якої входив Юрій Крайняк, керуючий партнер юридичної компанії Jurimex, спільно з Адміністрацією Президента розробили зміни до закону, які були узгоджені з Президентом. Доопрацьований законопроект був направлений на розгляд до Верховної Ради і ухвалений більшістю народних обранців (загалом 270).

Нагадаємо, законопроект № 3081-д був результатом об’єднання законопроектів № 3081 від депутата Миколи Княжицького та № 3081-1 від «#КіноКраїни» — спільної ініціативи великих вітчизняних виробників кіно і ТБ StarLightMedia, InterMediaGroup, «Медіа Групи Україна», Film.uaGroup, StarMedia, ProTV, студії «Квартал 95» та Одеської кіностудії. Над законопроектом працювали медіаюристи Анатолій Максимчук (група StarLightMedia) та Юрій Крайняк (компанія Jurimex).

Попередня Наступна
22.03.2017
Юристи Jurimex захистили інтереси ОХМАТДИТ в суді по поверненню обладнання на суму близько 32 млн грн
06.04.2017
Юристи Jurimex та експерти судової практики визначили проблемні аспекти податкових спорів у судах
Дивитися всі публікації
Юристи аналізують події в Україні та за кордоном
Підписуйтесь, щоб не пропустити важливе