pr@jurimex.ua+38(044)500-79-72
Отримати консультацію
Президент підписав закон розроблений юристами "Jurimex"
Повернутися в медіацентрНа головну
Президент підписав закон розроблений юристами "Jurimex"
Президент підписав закон розроблений юристами "Jurimex"

2 квітня президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні», ухвалений Верховною Радою з пропозиціями глави держави 23 березня 2017 року.

По його словам, даний закон - це ключовий елемент декомунізації в культурі і в кінематографії. Петро Порошенко відмітив, що дані закони надають довгоочікуваний механізм ефективної підтримки кінематографії, виробництва програм і фільмів. Президент подякував кожному, хто долучився до процесу розробки і створення закону. Нагадаємо, законопроект №3081-д, до якого були залучені юристи "Jurimex", був поданий на ухвалення до Верховної Ради України ще восени 2016 року. Однак, Президентом України його було повернено на доопрацювання та внесення змін.

Одним з авторів закону є керуючий партнер юридичної компанії "Jurimex" Юрій Крайняк, який входив до складу робочої групи, яка спільно з Адміністрацією Президента розробила зміни до закону, що були узгоджені з Президентом.

Законопроект № 3081-д був результатом об’єднання законопроектів № 3081 від депутата Миколи Княжицького та № 3081-1 від «#КіноКраїни» — спільної ініціативи великих вітчизняних виробників кіно і ТБ StarLightMedia, InterMediaGroup, «Медіа Групи Україна», Film.uaGroup, StarMedia, ProTV, студії «Квартал 95» та Одеської кіностудії. Над законопроектом працювали медіаюристи Анатолій Максимчук (група StarLightMedia) та Юрій Крайняк (компанія Jurimex).

Попередня Наступна
19.04.2017
Юристи Jurimex успішно захистили інтереси провідного українського телеканалу в суді
23.05.2017
Квоти на українську мову в телеефірі
Дивитися всі публікації
Юристи аналізують події в Україні та за кордоном
Підписуйтесь, щоб не пропустити важливе